Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Patiëntendag 2022

Het bestuur van de patiëntenvereniging Fibreuze Dysplasie nodigt u van harte uit voor de patiënten- en ledendag die gehouden zal worden op zaterdag 5 februari 2022.

Lees meer

Laatste plekken PPEP

Binnenkort start een nieuwe groep aan het Patiënt en Partner Educatie Programma. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

 

Lees meer

Save the date 2022

Save the date 5 Februari 2022

Lees meer

Verslag familiedag 2021

Op 11 september heeft de Patiëntenvereniging Fibreuze Dysplasie een familiedag gehad.

Lees meer

Save the date 2021

Lees meer

FD Huidcellenonderzoek

Zeldzame aandoeningen als Fibreuze Dysplasie worden vaak na een lange tijd of via een omweg vastgesteld. Het Amsterdam UMC doet onderzoek naar het ontwikkelen van een alternatieve, minder ingrijpende manier om aan weefsel te komen voor onderzoek naar FD.

Lees meer

Rare 2030

Rare 2030 slotbijeenkomst (online), 23-02-2021

Het Rare 2030 Final Event markeert het einde van een tweejarige verkenning, de Rare 2030 foresight study. Deze studie heeft als doel een betere toekomst voor te bereiden voor  patiënten die met een zeldzame ziekte in Europa leven. Tijdens deze bijeenkomst, waarbij de patiëntenvereniging aanwezig was, werden de Rare 2030-beleidsaanbevelingen* voor een nieuw beleidskader gepresenteerd. (klik om verder te lezen)

*de aanbevelingen zijn in het Engels.

Lees meer

Het McCune Albrightsyndroom

Het McCune Albrightsyndroom wordt vaak al op kinderleeftijd vastgesteld. Dit heeft ermee te maken dat deze patiënten ook hormonale klachten zoals vroegtijdige puberteit, schildklierfunctiestoornissen of overproductie van hormonen hebben.

Lees meer

"The Voice of Rare Disease Patients in Europe"

 Naast de FD/MAS Global Awareness Week is er deze week ook de "The Voice of Rare Disease Patients in Europe" georganiseerd door @eurordis.

Lees meer

FD/MAS Global Awareness Week 2021

Vandaag start de FD/MAS Global Awareness Week 2021!

Lees meer

Patientendag 2021

Hierbij nodigt de patiëntenvereniging Fibreuze Dysplasie jullie uit voor de patiëntendag die gehouden zal worden op zaterdag 6 februari 2021. Vanwege de pandemie zal deze dag digitaal  gehouden worden. 

Lees meer

Save the date!

Zaterdag 6 februari 2021 vindt een online Patiëntendag plaats.

Lees meer