Contact met de Medische Adviesraad

Speciaal, en uitsluitend voor haar leden heeft Patiëntenvereniging Fibreuze Dysplasie een Medische Adviesraad (MAR) samengesteld. Deze adviesraad bestaat uit een groep deskundigen die elk op hun vakgebied om advies gevraagd kunnen worden en geraadpleegd kunnen worden bij ingewikkelde onderwerpen. Deze raad kan ook worden ingezet voor het antwoorden van specifieke medische vragen van leden. 

Disciplines:

In de Medische Adviesraad zullen ten minste de volgende disciplines worden vertegenwoordigd:

Orthopeed
Endocrinoloog
Kinderendocrinoloog
Oogarts
Kaakchirurg

Als lid van Patiëntenvereniging Fibreuze Dysplasie kunt u gebruik maken van de kennis van de MAR door uw vraag per e-mail te sturen aan info@fibreuzedysplasie.eu

Uw vraag zal dan doorgestuurd worden naar de desbetreffende specialist. De adviesraad streeft ernaar haar leden binnen de tijd van één maand te antwoorden.

Leden:

Graag stellen we de leden van de Medische Adviesraad kort aan u voor:

Mw. Dr. Neveen Hamdy (Endocrinologie LUMC, Leiden)

Mw. Dr. Neveen Hamdy is internist- endocrinologe. Voordat Dr. Hamdy als pensionaris afscheid nam van het LUMC, maakte zij deel uit van het team dat onderzoek doet naar Fibreuze Dysplasie. Zij fungeert nu als adviseur voor het Centrum van Botkwaliteit en ondersteund op die manier nog steeds het onderzoek naar Fibreuze Dysplasie.

Dr. Leander Dubois (Kaakchirurgie AMC, Amsterdam)

Dr. Leander Dubois is kaakchirurg en verbonden aan het AMC in Amsterdam alsmede het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Zijn aandachtsgebieden zijn aangezichtstraumatologie, operaties aan de oogkas, computergestuurde chirurgie, orthognathische chirurgie (operaties om de kaakstand te corrigeren), operaties aan het kaakgewricht.

Prof. Dr. Sander Dijkstra (Orthopaedie LUMC, Leiden)

Prof. Dr. Sander Dijkstra is orthopaedische chirurg op de afdeling Orthopaedie van het LUMC, met als speciaal aandachtsgebied oncologische orthopaedie(beentumoren) en wervelkolom chirurgie. Dr. Dijkstra maakt deel uit van het team dat onderzoek doet naar Fibreuze Dysplasie.

Mw. Dr. Natasha Appelman- Dijkstra (Endocrinologie LUMC, Leiden)

Mw. Dr. Natasha Appelman- Dijkstrea is internist- endocrinologe, hoofd centrum van botkwaliteit in het LUMC in Leiden en maakt deel uit van het team dat onderzoek doet naar Fibreuze Dysplasie. Haar vakgebieden zijn onder meer Metabole Botziekten en Osteoporose, Calcium en fosfaathuishouding, Algemene Endocrinologie en Interne Geneeskunde.

Mw. Dr. Annemarie Verrijn-Stuart (Kinderendocrinologie UMCU, Utrecht)

Mw. Dr. Annemarie Verrijn-Stuart is afdelingshoofd Kinderendocrinologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht met als aandachtsgebieden geslachtelijke ontwikkelingsstoornissen (DSD), Multiple Endocriene Neoplasia (MEN) syndromen, McCune- Albright Syndroom (MAS) en bijzondere vormen van Diabeter Mellitus op de kinderleeftijd.

Drs. Stijn Genders (Oogheelkunde LUMC, Leiden)

Drs. Stijn Genders is oogarts in het LUMC in Leiden met als vakgebieden oncologie, orbita, oculoplastisch en traanwegen